wintersport in beeld

Le Grand Domaine

Wintersport in Le Grand Domaine | 1300 - 2550     

Skiën in Le Grand Domaine

Het skigebied Le Grand Domaine bestaat uit de dorpen Valmorel en St. Francois Longchamps en ligt rondom de bekende Col de La Madeleine. Het skigebied omvat ruim 165 kilometer piste. Beginnende skiërs kunnen uit de voeten op de vele blauwe en rode pistes maar ook de gevorderden komen hier aan hun trekken. Er is bijvoorbeeld een zwarte buckelpiste op de Col de Mollet en Collet en een zwarte piste van maar liefst 1,5 kilometer lang. Le Grand Domaine is een sneeuwzeker skigebied, mede door de 300 sneeuwkanonnen die verspreid in het gebied staan.     

Snowboarden in Le Grand Domaine

Boven St. Francois de Longchamps ligt een snowpark met halfpipe en boarder cross, kickers en boxes. Daarnaast is er een speciale freeride zone met natuurlijke obstakels.     

Langlaufen in Le Grand Domaine         

Vanaf Valmorel kunt u met de shuttle bus naar de wijk Les Avanchers. Hier zijn 20 kilometer loipes uitgezet richting l’Empyrée en Pierra Laron. Wel zijn deze loipes redelijk stijl. Nabij St. Francois Longchamps ligt een mooi langlaufgebied met ca. 35 kilometer loipes. Deze loipes lopen grotendeels door het bos en zijn geschikt voor beginners en gevorderden.     

Raquettes & wandelen in Le Grand Domaine    

In het skigebied zijn ca. 50 kilometer wandelpaden uitgezet. Ook zijn er veel mogelijkheden om deel te nemen aan begeleide sneeuwschoenwandeltochten in Valmorel.                          

 
Le Grand Domaine: PISTEKAART VALMOREL LE GRAND DOMAINE WINTERSPORT FRANKRIJK INTERLODGE
Pistes Skiliften
165 km 36
72% 14
18% 0
10% 2
15 km

Bestemmingen

Accommodaties

Valmorel Résidence La Grange aux Fées