Corona en wintersport
  • Corona
  • Covid 19
  • Wintersport
  • Hoe gaat dat?

Beste wintersporter,

De grenzen in Europa zijn weer open. Wij richten ons volledig op het winterseizoen van 2022 en gaan ervan uit dat er dan normaal gereisd kan en mag worden. De onderstaande informatie hoe wij omgaan met reserveringen en hoe er ter plaatse wordt omgegaan met het virus blijft op dit moment actueel.

Reserveren
Wat betreft het reserveren en betalen van een reis is het eigenlijk heel eenvoudig. Als de reis niet uitgevoerd kan worden vanwege het virus (code oranje of rood in Nederland en/of op de bestemming), dan ontvang je het betaalde bedrag z.s.m. weer terug.

Coronapas
Oostenrijk noemt het een grüner Pass, Italië een green pass en Frankrijk een pass sanitaire. In Nederland hebben we de Coronapas, QR code nationaal en internationaal. De werking en regels zijn op dit moment over het algemeen gelijk. De pas is verplicht als je langer dan 15 minuten ergens bent. De pas geeft jouw coronastatus aan en laat dus zien of je gevaccineerd, genezen of getest bent (= 3-G regel). Alleen als je voldoet aan de 3-G regel krijg je toegang tot accommodaties, skiliften en de horeca. De 3-G regel houdt het volgende in:
Genezen: de coronabesmetting is minimaal 28 en maximaal 6 maanden geleden.
Gevaccineerd: geldig vanaf de 22e dag na de tweede vaccinatie, tot maximaal 270 dagen (dit wordt 360 dagen). Voor de vaccinaties waarbij één prik voldoende is geldt een periode van 270 dagen vanaf de 22e dag na de prik. Voor mensen die genezen zijn van corona is één prik voldoende om zich 270 dagen niet te hoeven laten testen.
Getest: voor iedereen die niet genezen of gevaccineerd is, is het voorleggen van een negatieve coronatest verplicht. Een PCR-test is 72 uur geldig, een antigeentest 24 uur en een zelftest ook 24 uur. De testplicht geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Vervoer
Er zal in de winter van 2022 weer met bussen gereden worden naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Een mondkapje is op dit moment nog verplicht. De chauffeurs zorgen voor een goede hygiëne in de bus en ze houden er rekening mee dat de stops onderweg plaatsvinden bij parkeerplaatsen waar goede maatregelen zijn getroffen.

Accommodatie
Alle accommodatieverschaffers hebben maatregelen getroffen om de kamer, appartement of chalet schoon aan te bieden en te voldoen aan de richtlijnen van het betreffende land, denk aan handgel, mondkapjes voor het personeel en afstand bewaren, zolang dit nog geadviseerd wordt / verplicht is.

Skiliften
Ook in en bij de skiliften, met name gondels, worden er maatregelen getroffen. Eventueel minder personen in de gondel met mondkapje, handgel en afstand bewaren in de wachtrij, zolang dit nog geadviseerd wordt en/of verplicht is.

Wij houden, net als jullie, de berichtgeving goed in de gaten. Blijf gezond en denk gerust aan de wintersport in de winter van 2021/2022.


team INTERLODGE

Deze informatie wordt bijgewerkt wanneer er nieuwe of aanvullende informatie bekend is.

Interlodge is aangesloten bij

Interlodge Vakanties | info@interlodge.nl | tel. 026 44 60 605 |

Jacob Cremerstraat 19, 6821 DA Arnhem, Nederland | KvK nr. 1002 9875

Wij gebruiken cookies voor een optimale website. Klik op akkoord om ze toe te staan  - lees onze policy