Zwitserland in beeld

Crans Montana

Wintersport in Crans Montana

De dorpen Crans en Montana grenzen weliswaar aan elkaar, maar worden door een doorgaande weg van elkaar gescheiden. Beide dorpen hebben een liftverbinding naar hetzelfde skigebied en diverse dalafdalingen.

Crans heeft een beetje mondaine uitstraling met vele hotels en restaurants. Daarnaast treft u er diverse chique winkeltjes die kaviaar en andere luxe produkten verkopen. Een wandeling in het dorp leidt al snel naar het meer tussen Crans en Montana in. Crans beschikt over een unieke oefenterrein voor beginnende skiërs dat zich niet op de piste maar in het dorp zelf bevindt.

Het dorp Montana is gezellig en is wat eenvoudiger van opzet. Een uitzondering is het spierwitte Casino dat zich naast de ijsbaan bevindt en 's avonds verlicht wordt in allerlei kleuren. Voor een klein dorp heeft Montana een behoorlijk aanbod van restaurantjes en barretjes om lekker te eten en te drinken na een dag in de sneeuw. Dit gebeurt vaak niet meteen in de middag, maar later op de avond.

Crans-Montana is erg geliefd bij ouders en kinderen die ski- of snowboardles nemen. Aan het eind van de les kunt u in één van de berghutjes, welke op 2000 meter hoogte liggen, genieten van een prachtig uitzicht.

 
Crans Montana: PISTEKAART CRANS MONTANA WINTERSPORT ZWITSERLAND INTERLODGE
ca. 980 km.
-
-
Crans Montana: CRANS MONTANA DORP ZWITSERLAND WINTERSPORT SKI SNOWBOARD RAQUETTE SCHNEESCHUHLAUFEN LANGLAUFEN WANDELEN INTERLODGECrans Montana: PANORAMA CRANS MONTANA ZWITSERLAND WINTERSPORT SKI SNOWBOARD RAQUETTE SCHNEESCHUHLAUFEN LANGLAUFEN WANDELEN INTERLODGECrans Montana: UITZICHT OP CRANS MONTANA ZWITSERLAND WINTERSPORT SKI SNOWBOARD RAQUETTE SCHNEESCHUHLAUFEN LANGLAUFEN WANDELEN INTERLODGECrans Montana: ZWITSERLAND CRANS MONTANA ZWITSERLAND WINTERSPORT SKI SNOWBOARD RAQUETTE SCHNEESCHUHLAUFEN LANGLAUFEN WANDELEN INTERLODGE

Accommodaties

Appartementen Crans Montana