wintersport in beeld

Val di Sole


Wintersport in het Val di Sole | 932 - 3016 meter hoogte

Val di Sole is één van de mooiste wintersportregio's van Italië. Hier treft u de Skirama Dolomiti: met één skipas ruim 380 kilometer aan piste, verspreid over acht wintersportbestemmingen waarvan het grootste aanééngesloten gebied van Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio en Pinzolo 150 kilometer piste telt.

Bestemmingen in het Val di Sole

Accommodaties

Folgarida  Hotel Caminetto
Hotel Vecchia America
Hotel Renzi
Hotel Alaska
Hotel Luna
Mezzana  Hotel Monte Giner
Résidence Marisol
Résidence Piz Aot
Dimaro  Albergo Dimaro
Résidence Ai Bonetei
Commezzadura  Hotel Tevini
Passo Tonale  Hotel Mirandola


Skiën in het Val di Sole

De regio is zeer geliefd bij de Italianen, echter redelijk onbekend bij de Nederlanders die u hier niet veel zal tegenkomen. Er wordt hier zowel boven als onder de boomgrens geskied in een prachtige omgeving. Dit sneeuwzekere gebied is verder zeer gevarieerd en goed geschikt voor zowel de beginnende als de vergevorderde skiër. In de directe omgeving bevinden zich nog diverse skigebieden, o.a. het sfeervolle en kleine Pejo en het boven de boomgrens gelegen Passo Tonale met skimogelijkheden tot wel 3000 meter hoogte (in beide gebieden). Kinderen jonger dan 8 jaar krijgen een gratis skipas mits een volwassene voor dezelfde periode een skipas koopt.

Snowboarden in het Val di Sole

Speciaal voor de snowboarders en freestylers zijn er enkele snowparks te vinden met allerlei obstakels en mogelijkheden voor zowel beginners als vergevorderde wintersporters. Middenin het grootste skigebied, bij Madonna di Campiglio ligt op 2500 meter hoogte het grote snowpark Ursus en boven Marilleva bevindt zich het Alternative snowpark. Daarnaast biedt het gebied diverse off-piste mogelijkheden waar de freeriders zich volledig kunnen uitleven.

Langlaufen in het Val di Sole

De langlaufers kunnen gebruik maken van ruim honderd kilometer aan geprepareerde loipes in de dalen van het gebied en enkele loipes op sneeuwzekere hoogte, zoals de loipe op 1880 meter hoogte in de buurt van Passo Tonale.

Raquettes & wandelen in het Val di Sole

In het Val di Sole vindt u ruim honderd kilometer aan gemarkeerde wandelpaden, geschikt voor wandelaars, Nordic Walking en ook raquettes. Bij het Informazioni Turistiche / Tourismusverband (plaatselijke VVV) kunt u vragen naar de wandelkaarten en zij informeren u graag over de mogelijkheden van diverse tours met en zonder begeleiding.